SagalHassan

"Suomessa ei ole tilaa terrorismille"

Nyt kun paljon keskustellaan vihapuheista ja turun tragediasta niin mitä tuumaatte vihakirjoituksista jotka eräät näyttävät tekevän päivätyökseen somessa kellon ympäri, loputtomiin. Ihan tosi. Ei olisi tätäkään päivää uskonut näkevänsä. Turun tragedia oli piste i:n päälle ja se todistaa yksittäisen ihmisen heikkouden ja välinpitämyyden ja teko on tuomittavaa mutta onko sen arvoista, että täysin syyttömät ihmiset saavat kärsiä siitä ja lähdetään olemaan toistemme vihollisia. Tänä päivänä aika näyttävästi tuntuu Suomessa olevan tilaa vihapuheille mutta todellisuudesta mitä hyödymme siitä? Jokainen rasistinen huuto tuolla kadulla tukee terroristien tavoitetta, eriarvoistumista, jokainen ilkeä teko tai ajatus lisää pahuuden määrää ja tekee meistä heikkoja ihmisiä, jokainen uhkaus ja vihalietsominen pyrkii kylväämään pelkoa ja edistää ihmisryhmien välisiä jännitteittä.

Ajatteluun on vaikutettava toisin keinoin kuin tekoihin. Tiedosta mitä saat aikaan vihapuheillasi. On hyvä miettiä, olenko minä yksi heistä jotka kylväävät eripuraa, vai kuulunko heihin jotka puuttuvat vääryyteen. Järki on tarkoittu käytettäväksi. Vuosikausia jatkunut muukalaisviha ja suoranainen huutelu on saanut kyteä somessa kaikessa rauhassa. Se alkoi ujosti ja häpeillen tekastetuilla profiileilla mutta saatuaan poliittista nostetta se on päivittäistä ja nykyisin avointa vihaa joka on normalisoitunut. Jotkut päättäjistämme taas ajaa tällä omia tavoitteitaan läpi. Tämäkö on tulevaisuutta.

Ennen kuin kukaan sanoo että puolustelen terroristejä tai terrorismia, siitä ei todellakaan ole kysymys. Turun tapahtuma osoitti, että vaaran uhatessa löytyy tästä maasta ihmisia taustaan katsomatta, jotka seisovat väkivallantekijöitä vastaan ja uhraavat jopa henkensä. Tämä on inhimillisyyttä ja kansalaisvelvollisuus olemalla ihminen toisillemme.

Meillä jokaisella on merkitys. Haavoja syntyy nyt joka päivä. On entistä painokkaammin noustava rasismia ja vihalietsomista vastaan. Puuttua sen epäkohtiin ja etsiä voimaa yhteinäisyydestä. Olkaa yhteiskunnalle hyödyllisiä. Jos tarkoituksena on käydä keskusteluaa, joka ei edessauta tai lopeta väkivallat niin olisiko korkea aika pysähtyä pohtimaan mitä vihaa teoillasi saat aikaseksi.

 

Vihalietsominen ei palvele ketään, sekin on terrorismia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (53 kommenttia)

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Viisaita sanoja. Suomalaista kansanluonnetta on muualta tulleiden vaikea ymmärtää, toisinaan Suomalainenkaan ei sitä ymmärrä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suomalaiset vihapuhujat eivät ole itse kokeneet maahanmuuttajien kohtaamaa nurjamielisyyttä herjahuutoineen. Useimmat heistä eivät edes usko, että sellaista rasismia Suomessa esiintyy.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Rasistit ja vihasaarnaajat eivät näe, tajua tai myönnä omaa rasistisuuttan.

Käyttäjän SagalHassan kuva
Sagal Hassan

Näin on. Vihalle on annettu valta ja sitä helposti sulkee silmänsä kun ei itse ole kohteena.

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson

Sagal Hassan, sinä et ole nähnyt kuinka romaneja sorrettiin maassamme vielä sotiemme jälkeen, vaikka vaikka he käymissämme sodissa taistelivat yhteistä vihollista vastaan ansiokkaasti. Minä olen.

Heidän sopeutuminen yhteiskuntajärjestelmään, ja puolestaan järjestelmän sopeutuminen romaneihin vei vuosikymmeniä. Vieläkin joillakin on heitä kohtaan ennakkoluuloja.

Vähemmistöillä jotka eivät sopeudu helposti maamme kantaväestön kulttuuriin rasismi heitä vastaan ei lopu ennen kuin he ovat riittävästi sopeutuneet suomalaiseen yhteiskuntaan.

Tänä päivänä maamme romanit, heidän kulttuurinsa, heidän oikeutensa tunnetaan ja he elävät aivan toisenlaista maassamme kuin vielä parikymmentä vuotta sitten. Romani kerjäläiset ovatkin sitten toinen asia. He eivät kunnioita tai noudata maamme lakeja ja siksi kohtaavat aivan varmasti ongelmia täällä ollessaan.

Mitä nopeammin maahanmuuttajat sopeutuvat yhteiskuntaamme ja sen sääntöihin, sitä nopeammin heidät hyväksytään.

Minä inhoan rasismia sen kaikissa muodoissa mutta en voi hyväksyä maahanmuuttajia jotka eivät halua sopeutua yhteiskuntaamme vaan haluavat noudattaa lähtömaansa tapoja. Näillä he rikkovat yhteiskuntarauhaa ja antavat tilaa viattomien maahanmuuttajien saamalle palauteelle.

Valitettavasti mm. Turun tapauksen kaltaisista tapahtumista viattomien maahanmuuttajien kohtelu on juuri niin kuin olet kirjoittanut.
Eikä se parane ellei maahanmuuttajien uskonoppineet, ja vaikuttajat edesauta veljiä tai siskoja sopeutumisprosessissa.

Kyllä uusilla muslimi maahanmuuttajilla on paljon opittavaa maamme tataareista sekä muista kuten aasian maista tai etelä-amerikasta tänne tulleista. He näyttävät pärjäävän hyvin.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff Vastaus kommenttiin #27

Voi olla vaikeaa sopeutua, jos kaikkialla kokee rasismia, huutelua, huonoa kohtelua - jopa virkamiesten ja "kansakunnan kaapin päällä" olevien taholta. Uhkailut ja pahoinpitelytkään eivät ole harvinaisia.

Sellainen edesauttaa syrjäytymistä ja radikalisoitumista ja lisää mielenterveyshäiriöitä.

Tottakai mätiä munia on jokaisessa kansanryhmässä, se on selvää.

Jokaista ihmistä pitäisi kohdella kuten haluaa itseään kohdeltavan. Silloin sopeutuminenkin olisi helpompaa.

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson Vastaus kommenttiin #45

En ymmärrä kommenttiasi?
Kyllä syrjäytymistä, radikalisoitumista, mielenterveyshäiriöitä lisää täydellinen passivoituminen maahanmuuttajien jäädessä kotiin odottamaan että jostain se elämiseen tarvittava raha tulee, tekemättä mitään.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff Vastaus kommenttiin #48

Siinähän se juuri onkin!

Jos ihminen ei saa/voi/uskalla osallistua, ja jää vain kotiin makaamaan, niin riski radikalisoitumiseen ja syrjäytymiseen on suuri.

Monesti hän ei saa edes mahdollisuutta osallistumiseen ennakkoluulojen yms. takia.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren Vastaus kommenttiin #49

Mielestäni muslimiyhteisö ei pidä tarpeeksi huolta omistaan. Siellä luulisi saavan sitä yhteilöllisyyttä oman uskontokuntansa mukana, kun sinne Moskeijaan menee monta kertaa päivässä.Ei aina voida syyttää "suomalaista" yhteiskuntaa kaikesta, vaan heidän oman yhteisönsä on myöskin otettava vastuuta tapahtuneista.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff Vastaus kommenttiin #56

Ei tietenkään voi syyttää "suomalaista yhteiskuntaa" kaikilta osin, enkä ole niin tehnytkään. Suurena osasyynä se kuitenkin on huonoon kotoutumiseen.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Oletko koskaan ajatellut asiaa suomalaisten kannalta. Ette te ole ainoita jotka pakolaisuudesta kärsitte, tai olette kärsineet. Ymmärrätkö kuinka paljon tämä yhteiskunta on muuttunut pakolaisten vuoksi sinä kolmenkymmenen vuoden aikana kun esimerkiksi somaleita on Suomeen saapunut. Kuinka voit kuvitella ettei kotipaikan muuttuminen yhtä äkkiä ”monikulttuuriseksi” vaikuttaisi ihmisten psyykeen. Jos puolivuosisataa sitten joku olisi sanonut, että maailmassa on valtioita, joissa naiset sonnustautuvat säkkiin, jossa on vain pieni aukko silmille, harva olisi uskonut. Mutta, si lama filaan ah se on todellisuutta naapurissa, vain esimerkin mainitakseni. Tee ajattelukoe, jossa oma kotimaasi olisi samassa asemassa kuin Suomi nyt, oletko täysin vakuuttunut ettei siellä olisi rasimia, vihapuheita ja suvaitsemattomuutta. Blogissaan Husu tähdensi , että olemme kaikki samanlaisia, {jota ajatusta en täysin hyväksy} joten kyllä se koskee maahanmuuttajiakin, eli ei rasismi ja vihapuhe rajoitu ainoastaan kantasuomalaisiin. On tosia asia, että vihaa lietsotaan monissa Euroopan moskeijoissa, Suomeenkin peräti kutsuttiin ”oppinut” muslimi saarnaamaan avoimesti vihaa, puhumattakaan siitä miten täynnä netti on tätä samaa agendaa, joten suosittelen malttia ja itsekritiikkiä tietyille kansanryhmille kun he käsittelevät vihapuheita ja rasismia.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Jos satuit katsomaan dokumentin: Sharialakia Tanskassa, niin siellä muslimiyhteisöön ujuttautunut "vakooja" kävi mm moskeijoissa kuuntelemassa imaameja. Ikävä kyllä, siellä saarnattiin sharialakeja ja sitä, että nainen oli miehen omaisuutta ja mies sai ottaa niin monta vaimoa kun halusi. Myöskin sukupuoliaktiin piti ryhtyä, vaikka olisi ollut "pää kipeänä" kunhan vaan mies sitä halusi.
Samoin kiellettiin esim käymästä kylässä länsimaisten ihmisten luona vaikka oli ystävystynyt heidän kanssaan.
Tosin imaami oli sanonut toimittajalle aiemmin, ennen tätä teatteria, että Moskeijoissa saarnataan Tanskan laeista sekä demokratiasta.
Niin, että se siitä saarnasta. Minä olisin luokitellut sen vihapuheeksi länsimaita ja sen ihmisiä kohtaan. Samalla edesautetaan sitä, että vaikka maa yrittää kuinka paljon "kotouttaa", niin sekin on yhtä tyhjän kanssa.
Vihapuheita ja vihapuheita on niin monen sorttisia, eivätkä ne aina kumpua pelkästään meistä suomalaisista.

Kaj Granlund

Ongelmana on se, että en oikein tiedä mitä rasismi ja vihapuhe nykykielessä tarkoittavat?

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Miten tämä on jollekin epäselvää? Kuulostaa lähinnä oman toiminnan selittemiseltä.

Käyttäjän SeppoKoski kuva
Seppo Koski

Lukekaapa ajatuksella prof. Timo Vihavaisen kirjoitus "Kiihotus"
Alla lainaus tekstistä.

http://beta.oikeamedia.com/o1-35832

""Se, että jotakin voidaan tehdä, ei tarkoita että niin saisi tehdä tai peräti pitäisi tehdä. On asioita, joissa järjen käyttö on nimenomaisesti kielletty. Ne liittyvät muun muassa vartiopalvelukseen, jossa on varmistettava, ettei vartijaa huijata. Näissä asioissa sovelletaan ja voidaan mielekkäästi soveltaa niin sanottua nollatoleranssia. Sitten on asioita, joissa järjen käyttämättä jättäminen on itse asiassa rikollista tai muuten tuomittavaa. Sellaiset liittyvät esimerkiksi sananvapauden käytön rajoittamiseen.

Normaali, säädyllinen ihminen ymmärtää jopa John Stuart Milliä lukematta, miten tärkeää on sananvapauden mahdollisimman täydellinen salliminen ja miten törkeää on sen rajoittaminen oman tai oman puolueen mielipiteen suojelemiseksi ja toisenlaisten mielipiteiden tukahduttamiseksi.""

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Itse asiassa luin ja John Stuart Millin mainitseminen saa minulta aina ylistystä, muutta ei esimerkiksi tämä osa hänen kirjoitustaan:

"Yleensä lakien säätäminen kai pyrkii vastaamaan tiettyyn yhteiskunnalliseen tarpeeseen. Pornografiapykälät ja rangaistusverot kukaties yrittivät tehdä kunnon taiteen kilpailukykyiseksi roskaviihteen rinnalla. Kauhea ajatella, mutta ehkäpä niillä jopa oli myönteistä merkitystä?"

Eli eikö tämä osoita jotain siitä, että herra professori Vihavainen haluaa määritellä sen, miten kaikien pitäisi ajatella? Aika elitististä mielestäni. Ja sitä paitsi hän ei oikeastaan itse asiassa edes allekirjoita John Stuart Millin oppeja? Ei ollenkaan vaikuta siltä, että Vihavainen olisi sitä mieltä, että saisi tehdä mitä tahansa niin kauan kuin se ei vahingoita ketään muuta.

Ja mitä ihmettä on "kunnon" taide?

Käyttäjän SeppoKoski kuva
Seppo Koski

Niin, ei minulle kyllä tule mieleeni, että minun pitäisi ajatella kuin hän jonkun asian kohdalla. Vaikutelmasi ovat sinun oikeutesi.

Ehkä tässä on juuri ongelma. Otamme jonkun henkilön sanomiset kirjaimellisesti, ilman että käytämme omaa ajattelua.
Itse kavahdan kaikkia oppeja, ismejä jotka ovat yhden henkilön ajatuksia.

Eiköhän tässäkin ollut pääasia tuossa lisää lakeja ajattelussa ja siitä mihin se voi johtaa.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #8

Aivan. Me kaikki voimme ajatella eri tavoin ja se on hyvä asia ja hyvin paljon John Stuart Millin ajatusten mukaista.

Ongelma oli lähinnä siinä, että suosittelit kirjoitusta, joka mielestäni ei osittain oikeastaan tukenut sitä eli käytti nimeä eräänlaisena sumuverhona.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

"Suomessa ei ole tilaa terrorismille"

Niin, ei pitäisi olla. Olen tallannut suomalaisia ja eurooppalaisia katuja runsaan puoli vuosisataa pelkäämättä koskaan, että joku ajaa kävelykadulla tahallaan rekalla päälle, ampuu, räjäyttää minut pommilla tai ohijuostessaan puukottaa kuoliaaksi.
Islamilaisen jihadin myötä nämä kaikki mahdollisuudet ovat tulleet arkipäiväisiksi. Onko jotenkin kummallista kun sanon, etten erityisesti kaipaa islamilaista jihadismia ja sen kannattajia tai hyväksyjiä tai edes siihen välinpitämätömästi suhtautuvia lähelleni?
Muslimimien itsensä on pantava rivinsä kuriin eikä löpistä diibadaabaa tyyliin "vihalle ei pidä antaa valtaa".

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Mielestäni muslimien pitää laittaa omat rivinsä kuriin, tästä yhteiselo lähtee.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Olen tallannut suomalaisia ja eurooppalaisia katuja runsaan puoli vuosisataa pelkäämättä koskaan, että joku ajaa kävelykadulla tahallaan rekalla päälle, ampuu, räjäyttää minut pommilla tai ohijuostessaan puukottaa kuoliaaksi."

Niin minäkin.

"Islamilaisen jihadin myötä nämä kaikki mahdollisuudet ovat tulleet arkipäiväisiksi."

Eivät ne ole tulleet arkipäiväisiksi. Joku saa joskus lotossakin päävoiton, mutta ei se ole arkipäivää. Kuten moni on jo aiemmin näinä päivinä todennut, eritoten Suomi on muuttunut kadunkulkijalle turvallisemmaksi vuosi vuodelta.

"Muslimimien itsensä on pantava rivinsä kuriin"

Ei kukaan ole veljensä vartija. Ei kristitty kirkkokaan voi panna riviänsä kuriin vain siksi, että joku kristitty tekee pahaa.

"vihalle ei pidä antaa valtaa".

Valtaa sille ei pidäkään antaa, mutta jos tuntee vihaa syyllistä kohtaan, niin se on ymmärrettävä tunne. Sen sijaan viha syyttömiä kohtaan ei ole.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

"Ei kukaan ole veljensä vartija. Ei kristitty kirkkokaan voi panna riviänsä kuriin vain siksi, että joku kristitty tekee pahaa."

Mutta nämä vihapuhujat meidän nyt kuitenkin pitäisi panna kuriin ja hiljaisiksi, tai olemme heidän puolellaan tai jotenkin kollektiivisesti vastuussa? Suhdetta vihapuhujaan mietiskellessä sitä vaan alkaa edesmenneen Chris Cornellin sanoin soimaan päässä: "That bitch ain't a part of me".

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #15

Pitäisi tietysti. Ja tokihan muslimikirkonkin pitäisi lopettaa kaikki terrorismi maailmasta. Ei siinä mitään. Mutta kun kumpikaan asia ei ole sen tahon aikaansaatavissa, joka siitä laitettaisiin vastuuseen. Rehelliset Suomen kansalaisetkaan eivät voi panna riviään suoraksi siten, että rikollisuus täältä poistuisi.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #16

Holtiton maahantulo aiheuttaa rauhattomuutta, rikoksia ja terroritekoja.
Liiallisen maahanmuuton seurauksia on joka puolella Eurooppaa, Ruotsissa on maahanmuuttaja enemmistöisiä lähiöitä minne poliisi ei uskalla yhden partion voimin esim Rinkeby / Rosengård.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Samaa mieltä. En kaipaa tänne yhtään näitä huputettuja naisia, jotka minulle ovat ilmentymä huonosti sopeutuvasta terrorismiin tilastollisesti alttiista väestön osasta. Arvot eivät kohtaa suomalaisten arvojen kanssa. Miksi täytyy sekoittaa nämä toisella tavalla toimivat yhteiskunnat arvomaailmoineen? Eikö olisi kaikille osapuolille parempi ettei väkisin edes yritettäisi? Syy tänne tuloon ei tietenkään ole vain turva vaan ensi sijassa elntaso ja löperö lainsäädäntö myös rikollisille. Edelleenkään ei todellinen terrorismintorjunta eli maassaolijoiden ja erityisesti maahantulijoiden tiukempi kontrollointi tunnu kiinnostavan. Vähän ehkä enemmän tiedusteltaisiin, jolla aika vähäinen merkitys verrattuna siihen ettei tiedustelun kohteet olisi maassa. Suomesta ollaan tekemässä terroristien turvasatamaa ennemmin kuin poistamassa tilaa heiltä. Vieläkin Suomessa on käsittämättömästi vallalla käsitys, että meillä on varaa mihin vain - koska ihmisoikeudet.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"Miksi täytyy sekoittaa nämä toisella tavalla toimivat yhteiskunnat arvomaailmoineen? Eikö olisi kaikille osapuolille parempi ettei väkisin edes yritettäisi?"
............................

Kirjoituksestasi päätellen meidän arvomaailmamme poikkeaa toisistaan hyvin merkittävässä asiassa. Pitäisikö meidän asua eri maassa tämän takia?

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Tilastojen valossa väkivaltaa on vähemmän kuin koskaan ja terrorismiakin on huomattavasti vähemmän kun pari vuosikymmentä sitten. Sanot, että arkipäivää? Saanen naurahtaa.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

"Tilastojen valossa väkivaltaa on vähemmän kuin koskaan ja terrorismiakin on huomattavasti vähemmän kun pari vuosikymmentä sitten. Sanot, että arkipäivää? Saanen naurahtaa."

Kaikin mokomin saanet naurahtaa! Ota kopiot tilastoistasi ja mene esittelemään niitä Pariisiin, Lontooseen, Brysseliin, Nizzaan, Barcelonaan ja vaikka Turun torille.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Vähän tarkemmin, "Suomessa ei ole tilaa terroristeille" taikka ei terrorismi saapui Suomeen vaan "terroristit saapuivat Suomeen".

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Suhtautuvalla positiivisesti toisiimme vähennämme terrorismia. Kaikki vihapuhuminen pois puolin ja toisin.

Käyttäjän TomiRimpinen kuva
Tomi Rimpinen

Asiasta viidenteen. Kuvasta päätellen kirjoittaja pukeutuu "perinteitä kunnioittaen".
Koskahan hän ja iso osa muusta edustamastaan ryhmästä tajuaa että emme me kantasuomalaisetkaan kulje täällä kansallispuvut päällä 24/7 valittamassa muiden huonoa asennoitumista?
Kotoutuminen ja työllistyminen helpottuisivat uskoakseni huomattavasti jos pyrittäisiin elämään suomalaisina suomessa - ei somalialaisena suomessa.
Ja ennen kuin aloitetaan rasismi -huuto niin muistetaan että rakentava kritiikki ei ole rasismia.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Pukeutumiseen on turha kiinnittää huomiota naljaillen. Miksi suomalaiset miehet käyttävät solmiota? Ei sille ole sen kummempaa rationaalista selitystä kuin arabien valkoisille "pääräteillekään". Kaikilla on oma kulttuuriperimänsä ja on aivan sallittua pitää sellaisesta kiinni muuallakin, jos haluaa.

Käyttäjän TomiRimpinen kuva
Tomi Rimpinen

Rationaalisuus "piilee" tässä siinä, että työllistyminen erityisesti palveluammatteihin olisi helpompaa ilman kansallispukua.
Jos tätä ei ymärrä niin mitäpä siihen voi sanoa. Jossainhan sen vian täytyy olla jos somaleidenkin työllisyysasteet eivät päätä huimaa. Niin ja tarkoitukseni ei ole naljailla vakavalla asialla

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #23

Tuo on kuitenkin jokaisen oma asia. Jos haluaa pukeutua siten, ettei tiettyjä töitä saa, tai jos haluaa vaikkapa pitää pitkiä rastahiuksia, ja tietää, että ei välttämättä saa upseerin pestiä armeijaan, niin sekin on oma valinta. Joihinkin töihin niin rastahiukset kuin muslimihuivikin puolestaan voivat olla meriittinä. Ei tässä asiassa ulkopuolisilla ole mitään reklamaation aihetta.

Käyttäjän TomiRimpinen kuva
Tomi Rimpinen Vastaus kommenttiin #24

Voi sitä vähän purnata - veroissahan tätä maksetaan

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #26

Kaiken lisäksi kommentoit asioita hänen Puheenvuoro blogiin laittamansa kuvan perusteella. Tännehän voi jokainen laittaa millaisen kuvan haluaa. Joillain blogisteilla on kuvassa ollut kaljamuki kädessään. Etkö ole huolestunut siitä, että he saavat töitä, kun on kaljamuki kädessä?

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson Vastaus kommenttiin #24

No tuossa on nuo meidän kansallispuvut:

http://www.kansallispuvut.fi/kartta.htm

Mitä Kuikka arvelet jos joku tekisi töitä joka päivä näissä tamineissa?
Uskoisin että kenkää tulisi ihan varmasti alta aikayksikön! Voihan sitä yrittää mennä duuniin vaikka bikineissä jos työnantaja sen suvaitseen.

Epäilen ettei jutun kirjoittajakaan voi laittaa blogikuvakseen ihan mitä haluaa. Kuka siitä voisi suuttua? en tiedä, mutta arvelen että molemmilla puolelta aitaa tulisi sanomista.

Hyväksyntä on niin pirun vaikeaa.

Käyttäjän SagalHassan kuva
Sagal Hassan

Asiasta kuudenteen. Miten minun pukeutuminen liittyi nyt tähän? Kun aiheena vihapuheet.Rakentavaa.

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson

Hyvä kommentti. Kyllä vielä -60 luvulla meillä liikkui suomalaisia naisia huivit päässään. En pidä huivin käyttöä mitenkään erikoisena. Jokainen saa pukeutua miten haluaa.

Kokohuivin, saatika kasvot peittävään huivin käyttö maassamme on vierasta ja usein kantasuomalaiset miehet yhdistävät asian naisten alistamiseen ja pakottamiseksi miehen orjaksi.

Meillä naiset ja miehet ovat tasa-arvoisia ja maassamme annettiin naisille äänioikeus ensimmäisenä maana maailmassa.
Olemme ylpeitä naisten tasa-arvoisesta kohtelusta ja ilmeisesti muslimien pukeutumiskultti koetaan kulttuurissamme uhkaavana ja naisia halventavana.

Sagal varmana tietää saavatko kaikki musliminaiset pukeutua vapaasti? Tämä on yksi niistä syitä joka varmana vaikeuttavat sopeutumistanne tänne.

Aikanaan hyväksytään mutta paljon aikaa se ottaa. Varmana enemmän kuin yhden sukupolven verran. Tästä pukeutumiskoodista tulevat kärsimään niin maahanmuuttaja naiset mutta myös miehet.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto Vastaus kommenttiin #50

Suomalaisille naisille huivi oli ja on päähine jonka tarkoitus on suojata päätä. Musliminaisella sen tarkoitus on peittää hiukset {jostain, minulle käsittämättömästä syystä}. Huivi on musliminaiselle univormun osa, joka viestittää että hän palvelee islamilaista uskomusjärjestelmää. Muslimien univormut eivät ole kuuluneet suomalaiseen katukuvaan vielä kovinkaan kauan, joten niitä käsitellään intuitiivisesti samoin kuin, jos maassamme käyskentelisi vieraan vallan sotilaita omissa univormuissaan. Kun näen muslimi tai romaninaisen {miksei miehenkin} täydessä sotisovassa, en ajattele ensin puvun sisällä olevaa ihmistä, vaan hänen edustamaansa kansaryhmää tai uskontoaan, mutta eikö tämä juuri ole se tarkoitus johon he pyrkivät. On joskus myönteisen huvittavaa nähdä nuoria muslimityttöjä, joiden ulkoinen habitus on olkapäille asti länsimainen, mutta siitä ylöspäin ollaan islamilaisen tradition alaista.

Käyttäjän JuhaniIivari kuva
Juhani Iivari

Kantasuomalaisena minulla ei ole mitään kokemusta vihapuheesta, mutta on vähintään oireellista, että joidenkin tahojen mielestä oli tärkeää osoittaa, että Turun tapauksessa tummatukkaiset tai -ihoiset maahanmuutajat eivät osallistuneet uhrien auttamiseen. Toisaalta julkisuuteen saatettiin vääriksi osoittautuneita uutisia hyökkäyksistä maahanmuuttajia kohteena. Tällainen ei rakenna yhteisymmärrystä kantasuomalaisten ja sopeutumisongelmian kanssa painiskelevien maahanmuuttajien välillä.

Sagal Hassanin sinänsä tervetulleessa puheenvuorossa kiinnitti huomiota, että hän laittaa Turun tapauksen pelkästään yksittäisen ihmisen heikkouden piikkiin. On kuitenkin viitteitä, että päätekijä on vähintään saanut virikkeitä ISIS-terrorismista. Tässä tilanteessa on onni, että poliisia on varoitettu jo tämän vuoden alussa kyseisen henkilön radikalisoitumisesta, vääräuskoisista puhumisesta, heidän tappamisesta ja niin edelleen. Luulen, että tämän ilmiannon takana on ollut muita, oletettavasti muslimitaustaisia, maahanmuuttajia. Valitettavasti Supo ei vaivautunut tutkimaan tapausta ennen kuin tekijä iski traagisine seuraamuksineen.

Vaikka Turun tapauksessa maltillisen muslimiyhteisön sisäinen valvonta todennäköisesti toimi, kyllä on huolestuttavaa, ettei se kykene tekemään enempää ääriajattelun paljastamiseksii ja kitkemiseksi. Barcelonan äskettäisen terrori-iskun organisoineen terroristisolun johtajaksi osoittautui Barcelonan lähistöllä vaikuttanut imaami. Tanskassa paljastettiin, että imaamit tai vastaavat voivat opettaa aivan toista kuin puhuvat julkisuudessa, yllyttäen kuulijoitaan jopa lainvastaisuuksiin.

En tiedä, että miten imaamit ja muut islamin opettajat valitaan, mutta kyllä siinä on hyvä olla tarkkana. Barcelonan ja Tanskan tapaukset myös osoittavat, että muslimiyhteisön pitää olla valppaana jopa uskonnollisten auktoriteettien kanssa. Kaikkeen mitä he opettavat ei voi luottaa. Yksi keskeinen kriteeri on, että onko se mitä he opettavat sopusoinnussa Suomen lakien kanssa. Sopeutuminen ei onnistu noudattamalla Suomen lakeja siinä määrin kuin katsotaan ne sen arvoisiksi ja saman aikaisesti noudattamalla omia "lakeja" tai perinteitä, vaikka ne rikkovat Suomen lakeja.

Mika Sarivaara-Satta

Turun jihadisti oli avoimesti osoittanut fanatisminsa, mutta siihen ei oltu puututtu. Mikä mielenkiintoisinta, Suojelupoliisin mukaan hänestä kantautuneet tiedot "eivät poikennet valtavirrasta". Toisin sanoen hänen ajatuksensa ovat erittäin tavallisia humanitaaristen maahanmuuttajien parissa.
Pistää hieman ajattelemaan.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Suomi kärsii globalisoitumisen kasvukipuilusta. Etniset vähemmistöt olivat suomessa harvinaisuus vielä 20 vuotta sitten. Itseasiassa romaneita lukuunottamatta muita vähemmistöjä ei kehä kolmosen ulkopuolella vielä 90-luvun alkupuolelta paljoakaan tavattu.

Eteläisemmässä euroopassa monikultturismi hivuttautui keskuuteen vuosikymmenten aikana kun taas suomeen se tuli yhtenä räpäyksenä. Kantasuomalaisilla on aina tehnyt tiukkaa nopeiden muutosten kanssa, kantasuomalainen miettii, pähkäilee ja empii...kun on aikansa pähkäillyt niin hän toteaa että tarttis vissii tehrä jotain ja miettii ja pähkäilee vähän lisää. Siihen kaatui nokia ja se on vissiin miksi kantasuomalaiset olivat geenipuultaan viimeinen ihmislahko joka laskeutui alas puusta.

Kantasuomalaisen luonteen mukaan laskien, voi mennä ehkä parikymmentä vuotta ennen kuin valtaosa kantasuomalaisista on päättänyt että maahanmuuttajat on ihan kiva juttu.

Käyttäjän PetriHmlinen1 kuva
Petri Hämäläinen

Erinomainen kannanotto. Toivon etta merkittava kansanosa ei tee johtopaatosta etta poliittin johto petti heidat.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ehkä ei erinomainen kannanotto, mutta melko hyvä kuitenkin.

Suomen ongelma ei ole pelkästään kansan luonne, vaan myös syrjäinen sijainti. Täällä ei siksi ole totuttu mihinkään erilaisuuteen ja sellainen helposti koetaan perusteettomasti uhaksi. Vanhan anekdootin mukaisesti talon isäntä meni teroittamaan kirvestä, kun näki lastun joen laineilla. Jonnekin peninkulman päähän oli muuttanut naapuri!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kun Turku kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella ja some isolla alkukirjaimella lauseen keskellä, katoaa loppukin uskottavuus vaikka naiiviuden vielä jotenkin kestäisikin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

turkua nyt isolla tartte kirjottaa!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tunnustan juha kuikan oikeuden mielipiteeseensä.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Pelkästään Turun puukotusiskun jäljiltä on ilmennyt jo reilun viikon sisällä
vakavia puutteita Supon toiminnassa. Info Saksan ja Suomen välillä ei pelaa ja
ei ole olemassa rikoksiin syyllistyneistä tietokantaa, josta voisi tarkistaa
laittomasti maahan tulijoiden taustoja. Vääriä henkilötietoja ja valehtelua
laidasta laitaan ns. turvapaikkaa hakevien ansioluetteloissa? Paljonko Suomessa
on jihadisteja ja tikittäviä aikapommeja, jotka ovat käyttäneet hyväkseen häikäi-
lemättä turvapaikkajärjestelmää ja EU:n vapaata liikkuvuutta? Näitä terrori-iskuja
on Euroopassa ollut jo kyllästymiseen asti, erinäisiä veitsen heiluttajia harvasen
päivä ja 95 % tekijöistä on ollut muslimeja. Tämä tulee olemaan pysyvä ongelma mo-
nien kansainvälistä terrorismia tutkivien ennusteissa eli erinäiset iskut jatkuvat
ja seuraava Suomessa voi olla autoisku, kunhan pöly laskeutuu hieman, mahdollisten
terroristisolujen pitäessä nyt matalaa profiilia. Turun tapaus on alkusoittoa..?
Oleellista on, että luottamus, teen ja sympatian henki on hiipunut olemattomiin.
On vaikea, jollei mahdotonta olla empaattinen koko sitä tuntematonta massaa kohtaan,
jonka sisältä niin Euroopassa kuin nyt Suomessakin on löytynyt hirmutekojen
tekijöitä ja murhaajia, joukkoraiskaajia ja esim. Kölnin joukkoahdisteluun
syyllistyneitä. Joukossa on runsaasti ollut myös ns. turvapaikanhakijoita ja
se tässä eniten etoo ja vie pohjan empatian ja ymmärryksen tarjoamiseen jatkossa,
kun auttavaa kättä on jo purtu tavalla tai toisella lukemattomia kertoja, myös
tappavasti. Kaikki ne ihmiset, jotka kuvainnollisesti konkreettisesti pyytävät
ihmisiä unohtamaan, jatkamaan arkea kuten eilenkin, antamaan anteeksi väärinteki-
jöille - pistävät päänsä pensaaseen ja ovat unohtaneet kaikki ne uhrit, jotka ovat
pitkälle seurausta ns. eurooppalaisten arvojen, liberaalin demokratian sumusta.

Käyttäjän MKujala kuva
Markus Kujala

Aiheellinen kirjoitus.

Mutta en usko, että rasismi ja vihapuhe vähenee kieltämällä tai valvomalla. Toki jonkunlainen sensurointi on tarpeellista.

Suurimpia syitä mikä ruokkii ilmiötä on epäonnistunut pakolaispolitiikka. Ja kun rasismin pelossa epäkohtia on hyssytelty ja selitelty on seuraukset ollut päinvastaiset.
Muukalaisviha on vain saanut tästä lisää kannatusta.
Eli paras lääke on valtion taholta korjata epäkohdat ja osoittaa, että asialle yritetään edes oikeasti tehdä jotain.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Suomalaisten turvallisuus tärkeimpänä prioriteettina. Pidetään lintukodostamme huolta!

Terrorismi ei kuulu meidän arvoihin eikä rauhattomuus, vaalitaan lintukotoamme ja pidetään Suomi turvallisena.

Rajat suljetaan vain ilman matkustusasiakirjoja liikkuvilta. Meidän täytyy tietää ketä alueellemme tulee. Emme voi olla sinisilmäisiä ja luottaa omiin tarinoihin.
Holtiton maahantulo aiheuttaa rauhattomuutta, rikoksia ja terroritekoja.
Liiallisen maahanmuuton seurauksia on joka puolella Eurooppaa, Ruotsissa on maahanmuuttaja enemmistöisiä lähiöitä minne poliisi ei uskalla yhden partion voimin esim Rinkeby / Rosengård.

Kaikki oleskeluluvalla olevat pitää karkottaa vankilatuomion jälkeen. Jos henkilö on kerinnyt saada kansalaisuuden, niin kansalaisuuden riisto ja karkoitus.
Ikuinen maahantulokielto.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Miten on mahdollista, että henkilöt jotka tulevat hakemaan turvaa Suomesta, niin matkustavat lomalle kotimaahansa?

Suomesta käsin mennään osallistumaan presidentin vaaleihin Somaliassa. Onko siellä turvatonta? Kuka menisi turvattomaan maahan kilvoittelemaan presidentin virasta?

Käyttäjän MariHakkala kuva
Mari Mattila

Sagal Hassan, kiitän sinua päivän inspiroivimmasta ajatuksesta. Lyhyt, mutta hedelmällinen: ajatuksiin vaikutetaan eri tavalla kuin tekoihin. Oivalsin, kuinka sekaisin nämäkin, sinänsä yksinkertaiset kategoriat menevät kun puhutaan maahanmuutosta. Joku pelkää islamisaatiota, eli ajatuksia, jotka islamiin sisältyvät, ja haluaa vaikuttaa ajatuksiin sulkemalla rajat, kiristämällä lakeja, moittimalla kulttuurisia ulkoisia piirteitä. Eli hänen vaikutuskeinonsa menevät sinne tekojen puolelle. Mutta hän ei tunnista niitä ajatuksia vapaudesta, demokratiasta ja oikeudesta, jotka häntä suojelevat. Ja jotka hän itse asiassa on kiihkeissä puheenvuoroissaan heittää yli laidan. Teoista pelätään terroristisia hyökkäyksiä ja, median perusteella, raiskauksia. Näiden tekojen ehkäisyn täytyy myös olla paljolti tekoja. Valvotaan, ja jos joku ilmaisee pahoja aikeita, ja otetaan säilöön. Tehdään ympäristöä turvalliseksi liikennejärjestelyin, valaistuksella ym. Mitä raiskauksiin tulee, ei ole uhrin syyllistämistä kertoa nuorille tytöille, minkä väärinymmärryksen kohteeksi he voivat joutua lähtiessään juuri äsken tapaamansa pojan ja hänen kavereidensa matkaan. Vanhempien ja opettajien pitää varmistua siitä, että nuoret tietävät ja tuntevat oikeutensa ja vastuunsa. Ja niin edelleen. Itse koin, että ajatuksesi auttoi suuresti huomaamaan paljon mahdollisuuksia parempaan yhteiseloon maassa, jota asumme.

Toimituksen poiminnat