SagalHassan

”Ole Uniikki. Ole sinä.”

Suomen työelämää odottaa valtava muutos. Muutoksen edessä on myös  sukupolvi, jotka ovat alkaneet käydä viimeisen 15 vuoden aikana koulua, mutta heidän tuleva menestyksensä on kiinni myös siitä, onnistuuko pääväestö muuttumaan. Nuorissa on paljon potentiaalisuutta ja se, että me nähdään, tuetaan ja yksinkertaisesti luotetaan heihin rakentaa jo menestyviä yksilöitä.  Yleiset asenteet aina selittävät ja ennakoivat negatiivista ilmapiiriä, tämän takia me menetetään helposti yksi asema, yhteiskunnan rakentajat. Ja se on ikään kuin konkurssiin mentäessä. Asioilla on aina seuraamuksensa ja nuoren pudotessa yhteiskunnasta, me tiedämme miten kalliin hinnan maksamme siitä.  Jokaisessa kulttuurissa on omat erityspiirteensä ja musta olisi hyvä löytää balanssi niin kasvavan sukupolven sekä maahanmuuttaja vanhempien välillä. Olisi hienoa etsiä todellisuutta jossa ei tarvitse kerta toisensa jälkeen selittää omia henkilökohtaisia valintoja kuten huivin käyttöä, työhaastattelussa jotka ovat tarpeettomia työn saamiselle sekä usein asiattomia.

Sanat eivät ole suoranaisesti tekoja, mutta usein ne toistettuna ovat ne polttoainetta. On niitä jotka pyrkivät hallitsemaan ajatuksiasi, tunteitasi ja päiviesi kulkua. Se onkin todella surullista viimeisen vuosien aikana meidän yhteiskunnassa keskustelu on päättynyt siihen, että kuka on oikeutettu olemaan tiettyä kansaa ja kenelle itse määrittely on sallittua..  Me jäädään helposti jumiin yksinkertaisiin vastauksiin. Yksilöllä on oikeuksia ja velvollisuuksia yhteiskunnan jäsenenä. Ihmisen tulisi voida valita identiteettinsä ja aatteensa itse. Sen sijaan oikeudet luovutetaan ideologialle tai omalle rasistisella ajattelutavalle ei edistä moniarvoisen yhteiskunnan rakentamista. yksinkertaisesti kenenkään olemassaoloa ei voi vaatia perustelemaan eikä ole mielipideasia.  Ensiarvoisen tärkeää on pitää ihmiset yksilöinä.

-Ajattelen, että itseä ei saa pettää, itselle pitää olla lojaali. Suomalaisuus on minulle tasa-arvoa ja muista ihmisistä huolehtimista. Kunnioittavaa on yhdenvertaisuuden laki, joka tekee kaikista vapaita.  Meillä on mahdollisuus jatkaa tämän maan tasa-arvoon, koulutukseen ja monikulttuurisuuteen nojaava tarinaa ymmärtäen sen merkityksen ja rakennettava avoimempaa, inhimillisempää maailma. juuri nyt. Olen aina pitänyt mielessä, se että nuorissa on voimaa, jos me yhdessä keskitytään onnistumiseen ja jokaisen yksilön vahvuuksien tunnistamiseen niin pienestä maasta kuin Suomi tulisi jotain suurta.

 

Tässä sinulle valinnan mahdollisuus ihan nyt ja heti. Lakkaa miellyttämästä.
Älä mieti, minkä vaikutuksen teet olemassaolollasi tai teoillasi. Tavoittele hyviä asioita. Ole itsesi ja oman elämän asiantuntija.

https://

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Tekstisi vaikutti kiinnostavalle. En ehtinyt katsoa videoita ainakaan vielä.

Käyttäjän SagalHassan kuva
Sagal Hassan

Hei Irja, kiitos! Videossa kerron enemmän asiasta.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Suomen tarina ei ole mikään monikulttuurisuuden tarina. Suomalaisten verellä on tämän maan tarina kirjoitettu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jokainen tarina elää ja saa uusia juonenkäänteitä.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Nyt Daniel et näytä Suomen historiaa tuntevan. Viipuri oli aikanaan Suomen monikulttuurisin kaupunki. Tänne ovat muuttaneet aikanaan saksalaisia, hollantilaisia, irkkuja, venäläisiä, ruotsalaisia, romaneja ym. Veremme periytyy monista maista, monista kansoista. Aika tekee tehtävänsä, globalisaatio omansa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Pienenä muistan usein kuulleeni sanonnan "puhuu (jotain kieltä) kuin Viipurin hevoset". Jossain vaiheessa ihmettelin mistä moinen sanonta ja selitykseksi kerrottiin, että viipurilaiset vossikkakuskit osasivat kaikki sujuvasti suomea, venäjää, ruotsia ja saksaa. Osa jopa englantia.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Ovat muuttaneet ja sulautuneet maahamme. Me emme tarvitse Suomeen kulttuurikuplia, jotka eivät sulaudu valtakulttuuriin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #7

Romanit ovat aivan yhtä kaukana valtakulttuurista kuin vaikkapa somalit. Sama koskee myös mm. Sevettijärven kolttia.

Haluatko ehdottaa, että heidät kaikki karkoitettaisiin vai että heidät jotenkin lainsäädännöllisesti pakotettaisiin lähemmäksi valtakulttuurin "muottia"?

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi Vastaus kommenttiin #8

Antaa ajan kattilan tehdä tehtävänsä. Romanit ja somalit eivät ole minun elämääni häirinneet, niin en tiedä miksi heidät pitäisi karkoittaa. Lisää ihmisiä tänne emme tarvitse jos ei ole työpaikkaa valmiina.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #9

Kasvava väestö generoi lisää työpaikkoja. Juuri siksi mm. Ruotsissakin on viimeiset vuosikymmenet työllisyys ollut keskimäärin parempi kuin Suomessa.

Käyttäjän SagalHassan kuva
Sagal Hassan Vastaus kommenttiin #10

Niinhän se on. Eniten tässä auttaisi kun tiedämme sen merkityksen ja osaamme hyödyntää sitä mitä meillä on. Karkoittaminen ja sun muut epärealistiset ajattelut ei kanna eteenpäin vaan sotkua syntyy lisää.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Juha Kuikka: on jokseenkin älytöntä pakottaa väkiluku kasvamaan, että talous kasvaisi. Silloin asiat ovat menneet ylösalaisin. Kyllä talous oli alun perin ihmistä varten. Suomen asiat ovat hyvin paljolti siksi, että teollistuimme ja kaupungistuimme myöhemmin kuin muut. Samoin väkiluvun alhaisuus on etulyöntiasema.

Toivon onnea Sagalille! Varmasti saa enemmän ääniä kuin minä. :D Yhteiskunta muuttuu kovin hitassti, mutta työelämään on juuri nyt tullut ja on vielä tulossa paljon tilaa, sillä suurten ikäluokkien perässä kasvanut 50-60 -luvun suurehko massa eläköityy täyttä vauhtia. Suurten ikäluokkien tarina osoittaa konkreettisella tavalla, miten suuri draama hetkeksi lisääntynyt väkimäärä on.

Siirtolaisuuskin on vaikea hallita, koska kyseessä on pitkäaikaisempi prosessi kuin ydinvoimaloiden elinkaari, eikä ole varmaa, että 2050 -luvun Suomi pystyy enää huolehtimaan kaikista... Mutta toivossa on hyvä elää.

Toimituksen poiminnat